Formix

Sme v strehu a neunikne nám ani ten najmenší detail. S našim pokrokovým online magazínom, na tom budete rovnako. Neprehliadnite žiadnu z aktuálnych udalostí.

Nikdy nehovor nikdy

Máte doma veci, ktoré už akosi nepoužívate? Nie ste jediný a človek nikdy nevie, možno o ne niekto bude mať záujem, aj pokiaľ sa Vám to zdá nepravdepodobné. Dostanete nejaké peniaze, lepšie ako by tie veci mali zapadnúť prachom.
Mal som jedno také herné zariadenie, ktoré som si kúpil viac-menej pre zaujímavosť. Nebol to Xbox ani nič podobné, len taká kravinka, ktorá navyše nebola zrovna kompatibilná s novšími televízormi, dokonca mala tú starú prípojku „banániky.“ Moc ma teda nezaujala, čakal som niečo lepšie, tak akosi zostala odložená bokom. Samozrejme ma to aj mrzelo, tak som pochodil okolité bazáry a ako som im vysvetloval o čo ide, nikde nemali záujem, vraj to nemajú komu predať, všetci chcú len Playstation a Xbox. Bol som si toho vedomý a dal som im za pravdu.

vánoční peníze

Tak ale navštívil som internet, za to nič nedám. Pridal som inzeráty na rôzne slovenské internetové bazáry. To bolo myslím v Júli a žiaľ, mesiace nechodila žiadna odozva. Už som na to pomaly aj zabudol a v Decembri mi prišiel mail od záujemcu. Potešil som sa, napísal som mu že ponuka ešte platí, že zariadenie mám pečlivo odložené, málo používané, ako nové.

Ten dotyčný záujemca bol inžinier, ktorý pracoval v nejakej firme, myslím, že sa zaoberali technikou a podobnými vecami. Najskôr som si myslel, že to kupuje ako darček pre deti, čo by ma aj trochu mrzelo, no nakoniec vysvitlo, že to moje zariadenie potrebuje k určitej prezentácii, k určitému projektu. Nevravím, že mi zaplatil ohromne vysokú čiastku, ale aj tak navrhol sumu, ktorá ma relatívne potešila a pomôže.

podnikatel

• Tak to vidíte, človek nikdy nevie. Ak použijete intenet, nájde Vás množstvo ľudí a môže sa Vám stať podobný prípad. Pokiaľ vlastníte nejakú podobnú vec, alebo nepoužívanú starožitnosť, okolité bazáty to neocenia, no cez tie internetové možno nájdete kupcu a privyrobíte si.