Formix

Sme v strehu a neunikne nám ani ten najmenší detail. S našim pokrokovým online magazínom, na tom budete rovnako. Neprehliadnite žiadnu z aktuálnych udalostí.

PC

Končí podpora Windowsu 7 a marketing zavádza! Chce ľuďom predať nové počítače

Predovšetkým užívatelia, čo doteraz spoľahlivo využívali operačný systém Windows 7, sú už veľmi dobre oboznámení s tým, že pre tento OS oficiálne končí jeho podpora. Zlomovým bol dátum 14. Január 2020, s ktorým zároveň zanikli bezpečnostné aktualizácie.
Samozrejme nebolo by to zmýšľanie súčasného trhu, keby túto príležitosť nevyužili známe a väčšie internetové predajne, ktoré stavajú svoju reklamu na potrebe kúpiť si nový počítač. Toto komerčné oznámenie je však silnou zbraňou marketingu. Do akej miery je pravdivé, to je skutočne diskutabilné.Práca s počítačom, zúfalstvo.jpg
Vo svojej podstate je kľúčové nejakým spôsobom prejsť na aktuálny OS Windows 10. Čiže pokiaľ váš počítač spĺňa požadované parametre k jeho funkčnej prevádzke (pravdepodobne áno), stačí vám vsadiť „len“ na nový operačný systém.  Ten sa dá zakúpiť samostatne. A toto je možno fakt, ktorý si niektorí počítačoví laikovia neuvedomujú. A možno sa takisto boja, že ich súčasný počítač zostane úplne nefunkčný, pričom k základným účelom ako aj k prístupu na internet im môže slúžiť ešte pomerne dlhú dobu potom, čo boli zastavené aktualizácie.

  • Samotná inštalácia Windowsu 10 v prípade, že si zakúpite legálny disk, však prebieha praktickým spôsobom a nežiada si zákrok PC technika. V podstate by ju mal zvládnuť takmer každý užívateľ.

Mnohými ľuďmi tak môžu hýbať emócie, ktoré im pripravil marketing. A vôbec tým nikoho nechcem degradovať či vysmievať sa mu, vlastne sú tieto emócie úplne pochopiteľné z hľadiska toho, aký obsah prezentujú reklamy, čo chcú zákazníkom predať priamo nové zariadenia s kompletnou výbavou. To ale samozrejme môže vyjsť draho (po finančnej stránke).Mama s dcérou, notebook.jpg

  • K takémuto riešeniu je však možno správne sa prichýliť vtedy, ak s vašim PC a jeho výkonom máte už dlhší čas problém a hľadáte v skutočnosti nielen nový Windows, ale takisto parametre, ktoré by vám dopriali hladký a rýchly chod.