Formix

Sme v strehu a neunikne nám ani ten najmenší detail. S našim pokrokovým online magazínom, na tom budete rovnako. Neprehliadnite žiadnu z aktuálnych udalostí.

Nákupy

Sklenené prvky a spôsoby ich inštalácie

Sklenené prvky, či už dvere zo skla, steny zo skla alebo rozdeľovacie sklenené zásteny, sú štýlovým, moderným a estetickým doplnkom, ktorý dokáže oživiť a spestriť každú izbu, miestnosť, budovu alebo iný priestor, kde je umiestnený. Často sa takéto prvky inštalujú hlavne v modernejších stavbách, avšak perfektne pristanú do rôznorodého miesta, pretože sklo sa skvele hodí takmer kdekoľvek. Dobre sa k nemu dolaďuje nábytok, doplnky, farby stien, osvetlenie a celkový dizajn. Každému nudnému, nevýraznému priestoru dodá určitý šmrnc a pocit luxusu.

Sklenená zástena

Výnimočnosť sklenených prvkov dopĺňajú aj ich vlastnosti, ako je priepustnosť svetla, ľahká údržba a jednoduchá starostlivosť. Celkový dojem z miestnosti potom pôsobí otvorene, rozmerne a presvetlene. Využitie takéto sklenené produkty nájdu napríklad v kúpeľni, kde sa ohromne hodia ako dvere alebo zástena ku sprchovému kútu, či vani. Vďaka sklenenému povrchu im totiž nevadí voda a pokojne sa teda môžu oprskať, keďže zaschnuté kvapky bez problémov odstránite bežným čistiacim prostriedkom na sklo. Veľkým benefitom pri sklenených produktoch je možnosť výroby na mieru, čo sa hodí hlavne, ak máte netypické parametre a rozmery miestnosti.

Úchyty na sklenených dverách

V priebehu uvažovania o výbere sklenených dverí, stien a zásteny, je potrebné porozmýšľať aj o tom, akým spôsobom budú nainštalované a pripevnené. Preto je dôležité zamyslieť sa nad tým, či bude namontované sklo priamo v stene alebo bude držať pomocou nejakého závesu, prípadne úchytu. Keď si neviete vybrať, aký spôsob by ste preferovali, odporúčame rozhliadnuť sa po bežných úchytoch, napr. model TGSC701 https://lmmont.sk/produkt/tgsc701/. Takéto úchyty sa najčastejšie inštalujú ku skleneným prvkom v kúpeľniach a zvoliť pri nich môžete viaceré hrúbky skla a rovnako aj povrch úchytu – matný alebo lesklý. Úchyt sa upevní ku stene a dôkladne potom drží aj ťažšie sklo, takže sa nemusíte obávať jeho vypadnutia.