Formix

Sme v strehu a neunikne nám ani ten najmenší detail. S našim pokrokovým online magazínom, na tom budete rovnako. Neprehliadnite žiadnu z aktuálnych udalostí.

Nákupy

Hliník netreba špeciálne ošetrovať, zotrieť prach a nečistoty stačí

Drevené okná, ktoré nám slúžili dlhé roky sa postupne stávajú minulosťou a môžeme ich nájsť už len na chalupách či dobových stavbách, na moderné budovy sa väčšinou montujú okná a dvere z plastu a najnovšie aj z hliníka. Tento materiál sa osvedčil a plne zodpovedá súčasnému životu a trendu architektúry.

Adderley_Grand_Hero

Novostavby sa rozrástli a stavebný boom pokračuje aj dnes, stavajú sa administratívne budovy, bytové domy, obchodné centrá či športoviská, a všade tam je potrebné osadiť aj okná či dvere a tiež upraviť fasádu. Na všetky tieto súčasti budov sa v súčasnosti používa hliník, ktorý sa vyznačuje estetickosťou, tvárnosťou, dlhou životnosťou a variabilitou v dizajnovom prevedení.

Okná a dvere v hliníkovom ráme pozdvihnú každý architektonický štýl na vyššiu úroveň, dodajú mu eleganciu a svoj pôvodný tvar či výzor si zachovajú dlhé roky. Všetky spomínané súčasti stavieb, okná či dvere, musia obsahovať aj doplnkové súčasti, bez ktorých by neboli funkčné. Okrem hliníkového rámu a sklenenej výplne sú ich neoddeliteľnou súčasťou aj madlá, závesy, úchyty a podobne.

Záves s montážnou doštičkou dostal označenie TGH42 https://lmmont.sk/produkt/tgh42/ a patrí do kategórie zámky a závesy pre sklenené dvere. Používa sa na uchytenie skla s hrúbkou nie väčšou ako 8 a 10mm. Vyrába sa z mosadze alebo hliníka a môže byť povrchovo upravený na matný chróm alebo strieborný elox. Určený je pre jeden pár skiel s hmotnosťou 50 kilogramov a maximálnu šírku skla 950mm.

miestnosť, schody

Hliníkové prvky sa objavujú na novostavbách čoraz častejšie a je jedno, či ide o bytové domy alebo kancelárske priestory, športové centrá a podobne, všade sa stali súčasťou, ktorú nemožno vynechať, plnia svoju funkciu a zároveň sú estetickým doplnkom k danej architektúre. Nepotrebujú žiadne náročné ošetrovanie, treba ich pravidelne poutierať handričkou a preleštiť prípravkom špeciálne určeným na hliník. Takto ošetrované si zachovajú svoj výzor aj desiatky rokov a budú plniť svoju praktickú funkciu bez problémov.