Formix

Sme v strehu a neunikne nám ani ten najmenší detail. S našim pokrokovým online magazínom, na tom budete rovnako. Neprehliadnite žiadnu z aktuálnych udalostí.

Nákupy

LED pásik pod kuchynskou linkou osvetlí celý pracovný priestor

Strip alebo LED pásik je výsledkom modernej LED technológie, ktorá sa používa pri výrobe osvetľovacích telies a zdrojov svetla, dnes používaných namiesto tradičných halogénových svetiel. Všestranne využitie tohto osvetlenia ho predurčilo k získaniu si popularity medzi zákazníkmi. LED pásiky sú ťahúňom spomedzi LED svetiel, ide o dizajnové osvetlenie, umožňujúce nainštalovať ho a vniesť pomocou neho svetlo do priestorov, kde to s klasickými svietidlami nebolo možné.

luxury-interior-design-living-room-pool-villas-airy-bright-space-with-high-raised-ceiling-kitchen-area-with-dining-table_41487-371

Používame ho na dekoratívne účely, ale vďaka svojmu výkonu zastúpi aj úlohu hlavného zdroja svetla. Závisí to od toho, aký typ, typ SMD diód či veľkosť pásika si zvolíme. Takisto je dôležitý aj svetelný tok a možnosť voľby farieb. Všetky tieto kritériá tvoria jednu atraktívnu a inovatívnu formu, možnú využiť ju na osvetlenie vhodné do sadrokartónových podhľadov, na podsvietenie zrkadiel, políc, televízorov či obrazov, ale aj na tradičné použitie na osvetlenie kuchynskej linky. Praktická stránka pásikov sa dá využiť aj pri nasvietení rozličných komerčných plôch ako sú bary, reštaurácie, billboardy a podobne.

led-lights_144627-13135

Pri inštalácii LED pásikov si môžete dovoliť trocha popustiť uzdu fantázii a pomocou nich vniesť svetlo aj do netradičných priestorov, no výhodou je osvetlenie kuchynskej linky možnosť ovládať ich diaľkovým ovládačom, pohodne ich zapínať a vypínať či meniť intenzitu osvetlenia podľa momentálnej nálady či potreby. Internetové obchody ponúkajú široký sortiment LED pásov podľa farebných odtieňov, kde je na výber teplý, studený a neutrálny typ bielej farby alebo typu SMD diód. Vybrať si odtieň podľa aktuálnej atmosféry umožňuje DUAL-WHITE systém, ku ktorému potrebujete diaľkový ovládač a ním si zvolíte napríklad plynulý prechod jednotlivými farbami. Ďalšou novinkou sú RGB a RGB-W pásiky s možnosťou mixovania širokej škály farebných odtieňov svetla takisto diaľkovým ovládačom. Veľkou výhodou všetkých LED pásikov je jednoduchý spôsob inštalácie, ktorý sa vykonáva prilepením obojstrannou lepiacou páskou na zadnej strane pásika.