Formix

Sme v strehu a neunikne nám ani ten najmenší detail. S našim pokrokovým online magazínom, na tom budete rovnako. Neprehliadnite žiadnu z aktuálnych udalostí.

Facebook predstavil svoje nové, tentokrát fyzické zariadenie

Facebook po novom zamieril na trh s technológiou a to zaujímavou vecičkou s názvom Facebook Portal. Ide o fyzické, elektronické zariadenie, pomocou ktorého budete môcť tráviť na internete ešte viac času, než doteraz. Zariadenie disponuje aj kamerou a zapnutým mikrofónom, pomocou ktorých budete môcť s vašimi blízkymi komunikovať vo forme kvalitných videohovorov. Cena tohto nového zariadenia sa pohybuje okolo 199 eur a pravdepodobne bude skvelým lákadlom pre všetkých facebookových závislákov či miernejšie povedané, facebookových nadšencov.

mobil

Každopádne vecička pôsobí celkom prakticky, má 10- palcový displej s rozlíšením 1280 x 800 pxl, v prípade verzie Facebook Portal Plus vravíme o 15,6- palcovom displeji s rozlíšením 1920 x 1080 pxl a zrejme i o niečo vyššej cene. Podstata Facebooku, ako sociálnej siete určenej ku komunikácii zostáva, no v prípade tohto nového zariadenia má modernejšiu podobu, ako som už spomenul, komunikujete na diaľku vo forme videohovorov s kvalitným zobrazením. Textová podoba online komunikácie tak zostáva pomaly ale isto zastaraná.

Vraví sa o tom, že zariadenie Facebook Portal malo vyjsť už podstatne skôr, no tento plán zabrzdila situácia, ktorú si verejnosť veľmi dobre pamätá i dodnes, a to škandál týkajúci sa „spolupráce“ s Cambridge Analytica, respektíve škandál o zneužití našich profilov a vytvorených účtov na sociálnej sieti Facebook. Práve preto sa môžeme stretnúť i s názormi, že ľudia tejto spoločnosti prestali dôverovať a zakúpiť si od nej zariadenie s kamerou a zapnutým mikrofónom by tak bolo to posledné, po čom by túžili. Ale to sú len slová, pozrime sa na túto vec z normálneho pohľadu.

média

Podľa môjho názoru a vnímania si myslím, že aj napriek nedávnemu škandálu návštevnosť Facebooku nie je vôbec nízka, prakticky ak sa pozriem na svoje okolie, nezmenilo sa vôbec nič. Táto sociálna sieť sa stáva pravidelne navštevovanou veľkým množstvom užívateľov aj naďalej a myslím si, že táto početná skupina užívateľov by rovnako tak s nadšením uvítala aj spomenuté zariadenie, len aby mohla zostať v ešte kvalitnejšom a pravidelnejšom online kontakte.