Formix

Sme v strehu a neunikne nám ani ten najmenší detail. S našim pokrokovým online magazínom, na tom budete rovnako. Neprehliadnite žiadnu z aktuálnych udalostí.

Nezařazené

Doprajte si odpočinok na čerstvom vzduchu

Hlavne v prípade, že váš dom stojí na mieste, ktoré stojí za pohľad a výhľad. Vtedy je dôležité nielen, aby ste sa mali raz za čas príležitosť nadýchať sa čerstvého vzduchu alebo zavesiť čerstvo vypranú bielizeň na slnko. Nechať oči odpočinúť pohľadom do zelene alebo na neďaleké končiare hôr je na nezaplatenie, žiadne kvapky do očí vám nepomôžu rovnako, ani keby ste sa postavili na hlavu.

kovový segmenty

Musí ladiť

Rovnako dôležité však je, aby priestor, ktorý vyčnieva z domu nevyčnieval vizuálne, teda aby nenarušil celkový pozitívny dojem z budovy. Záleží na štýle, v ktorom je postavená, ale pravdepodobne vo väčšine prípadov nič nepokazíte tým, keď umiestnite sklenené zábradlie. Vytvoríte tak dojem, alebo skôr otázku, či tam balkón alebo terasa naozaj sú alebo je to len zdanie. A z vašej strany to bude mať ďalšiu výhodu v tom, že aj z polohy ležmo budete mať dobrý prehľad o tom, čo sa vonku deje. To ocenia hlavne rodičia malých detí alebo majitelia neposlušných psíkov.

muž na eskalátorech

Dá sa to aj inak

Na trhu existuje niekoľko druhov zábradlí zo skla, líšia sa kvalitou, možnosťami upevnenia a nakoniec aj každá firma si zrejme naúčtuje odlišnú cenu za montáž. Pri výbere dbajte hlavne na kvalitu skla, jeho parametre, bezpečnosť a spôsob udržiavania. Môže sa vám zdať, že tento materiál vyžaduje neustále leštenie, preto ak vás dokáže rozčúliť akýkoľvek rozmazaný fľak, možno si to radšej dobre premyslite. K dispozícii sú aj iné materiály ako chróm, hliník alebo nerez, ktoré nie sú také náročné na údržbu, i keď pravdou je, že každý z nich má tiež svoje výhody aj nevýhody.

Nech už si vyberiete akékoľvek riešenie, najdôležitejšie je, aby ste boli nakoniec natoľko spokojní, že na balkóne alebo terase budete tráviť toľko času, koľko sa len dá.